Din culisele designului interior: cum combini piesele de mobilier în dormitor? - DI'VANI

Din culisele designului interior: cum combini piesele de mobilier în dormitor?

Asociezi amenajarea perfectă a unui dormitor cu un puzzle care pare imposibil de asamblat? Iată câteva reguli esențiale, care îți vin în ajutor:

1: Integrează piese de mobilier noi care se asortează cu alte componente ale decorului ales – de exemplu, un pat de culoare pală se va potrivi cu un mobilier de culoare albă, dar, totodată, va arăta armonios dacă în spațiul propriu-zis se va regăsi și un element de decor în nuanțe delicate de roz.

2: Descoperă o piesă de legătură în amenajarea ta. E vorba despre un element comun, care creează o anumită „relație” între piesele de mobilier, concepute din materiale diferite sau realizate în cele mai diverse culori. Imaginează-ți că ai o comodă metalică și un șifonier din lemn. Piesa de legătură ar fi o noptieră din lemn și fier, care ar defini un echilibru estetic între celelalte articole menționate.

3: Îți plac experimentele cromatice? Dacă ai curajul să combini piesele de mobilier în mai multe nuanțe, identifică nuanța dominantă (de regulă, aceasta poate fi nuanța celui mai mare articol de mobilă din dormitor), precum și tonul acesteia (cald sau rece). Continuă să amenajezi dormitorul în tandem cu tonul nuanței dominante, pentru ca toate detaliile dormitorului tău să rezoneze cu atmosfera autentică.